17.7 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 13:33
No menu items!

Macron susține că Putin „s-a schimbat”. Cum îl descrie președintele Franței pe liderul de la Kremlin

spot_img

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a spus despre omologul său rus, Vladimir Putin, că „s-a schimbat” de la ultima întâlnire faţă în faţă a celor doi şefi de stat, care a avut loc în decembrie 2019, susțin surse de la Palatul Elysée, citate de CNN.

Macron le-a dezvăluit reporterilor care l-au însoțit în avionul de întoarcere din Paris că l-a găsit pe Putin „mai rigid şi mai izolat”, în cadrul întâlnirii din Moscova. 
 
Caracterizarea lui Putin evocată de Macron se potriveşte cu impresia pe care preşedintele Rusiei a lăsat-o în urma discursului în care a anunţat desfăşurarea aşa-numitelor trupe „de menţinere a păcii” în estul Ucrainei.
 
„În avion, preşedintele Macron le-a explicat jurnaliştilor prezenţi că omul pe care l-a întâlnit la Kremlin nu mai era acelaşi Putin ca cel pe care îl văzuse în decembrie 2019 – ultima lor întâlnire. (…)Macron a întâlnit la Kremlin un om care era în acelaşi timp mai rigid, mai izolat şi care, practic, intrase într-un fel de derivă atât ideologică, cât şi de securitate. Aceste caracteristici au fost confirmate, într-un fel, astăzi [în timpul discursului]”, au mai precizat sursele citate, relatează News.ro.
 
Emmanuel Macron și Vladimir Putin au petrecut mai mult de cinci ore în cadrul întâlnirii de la Moscova, de la începutul lunii februarie. Macron a spus la acea dată că el şi Putin au reuşit să găsească „puncte de convergenţă” asupra crizei şi că „este la latitudinea lor să hotărască de comun acord măsurile concrete şi specifice pentru a stabiliza situaţia şi a o detensiona”.
 
R. Dan

viewscnt