28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 15:52
No menu items!

Macaulay Culkin, onorat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame: Drumul său de la „Singur acasă” la dependența de droguri

spot_img

Macaulay Culkin, chipul răutăcios, dar vulnerabil, din spatele lui Kevin McAllister în filmul de succes „Singur acasă”, a intrat în rândul figurilor imortalizate de la Hollywood, deoarece a primit o stea pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame.

Călătoria lui Culkin a început la frageda vârstă de 10 ani și l-a catapultat în fenomenul cultural „Singur acasă”, care a avut încasări uimitoare de 476 de milioane de dolari în întreaga lume. Cu toate acestea, spre deosebire de unii dintre contemporanii săi, Culkin și-a mutat în mod conștient atenția de la susținerea unei celebrități imediate și colosale la urmărirea unor proiecte aliniate cu interesele sale artistice, arată Variety.

Catherine O’Hara, care a interpretat-o pe mama agitată a lui Kevin în seria „Singur acasă”, reflectă asupra talentului natural de actor al lui Culkin și asupra rolului său esențial în transformarea filmului într-o tradiție globală de sărbători. Ea notează că, chiar și la o vârstă fragedă, Culkin a dat dovadă de o înțelepciune și de autoconservare rare în industrie.

Seth Green, un prieten apropiat, l-a admirat pe Culkin pentru capacitatea sa de a prelua controlul asupra imaginii sale publice în mijlocul haosului faimei. Green își amintește cum Culkin, ca un profesionist experimentat, a navigat printre provocările de la Hollywood, modelând în cele din urmă modul în care dorea să fie văzut.

Natasha Lyonne, o altă colegă din colaborarea lor din „Party Monster”, subliniază legătura unică împărtășită de indivizii aruncați în industria de divertisment de la o vârstă fragedă. Reziliența și capacitatea lui Culkin de a triumfa în fața adversității nu numai că au inspirat-o pe Lyonne, dar l-au și echipat pentru a face față celebrității cu autenticitate și grație ca adult.

Intimitatea pe care Culkin o păstrează alături de partenera sa Brenda Song și de cei doi copii ai lor, împreună cu abordarea selectivă a rolurilor pentru adulți, a contribuit la mistica sa de-a lungul anilor. Green atestă relevanța de durată a lui Culkin, descriind Walk of Fame ca fiind un omagiu potrivit pentru cineva care a lăsat un impact de neșters asupra Hollywood-ului.

Pe măsură ce se apropie ceremonia de decernare a stelei, fanii anticipează cu nerăbdare să asiste la imortalizarea unei figuri care, de la „Singur acasă” la rolurile sale recente din „American Horror Story: Double Feature” și „The Righteous Gemstones”, a rămas un simbol al autenticității, al rezistenței și al influenței de durată. Walk of Fame îl așteaptă, gata să-l primească pe Macaulay Culkin în panteonul său de stele permanente de la Hollywood.

 

Trecutul tulburat al lui Macauley Culkin: dependența de drogur

După ce s-a catapultat spre celebritate la vârsta de zece ani, Macaulay Culkin s-a confruntat cu o perioadă tumultoasă, marcată de abuz de droguri, probleme legale și o arestare. În 2004, la vârsta de 24 de ani, fotografia sa a atras atenția la nivel mondial când a fost acuzat de posesie de marijuana și de o substanță controlată fără prescripție medicală în timpul unei percheziții a poliției în mașina sa din Oklahoma.

În timp ce zvonurile se învârteau în jurul obiceiurilor sale legate de droguri, imaginile cu un Macaulay slab și fragil care strângea o băutură energizantă în 2012 au șocat fanii. Într-un interviu acordat ulterior publicației The Guardian, actorul a negat cu vehemență speculațiile privind consumul de heroină, declarând: „Nu, nu băgam șase mii de dolari de heroină pe lună”.

Într-un interviu rar acordat în 2021 revistei Esquire, Macaulay a discutat despre consumul de droguri recreaționale, comparându-le cu vechii prieteni, dar recunoscând necesitatea de a le depăși: „Îi iubesc. Sunt ca niște prieteni vechi. Dar uneori îți depășești prietenii”.

La vârsta de 15 ani, Macaulay a făcut un pas decisiv spre independență, emancipându-se în mod oficial de părinții săi, îndepărtându-i pe aceștia din urmă ca tutori legali. Rapoartele au sugerat că această mișcare a avut ca scop să asigure controlul asupra averii de 13 milioane de lire sterline pe care o strânsese din cariera sa cinematografică și să îi împiedice pe părinții săi să îi gestioneze finanțele.

În anii ’90, Macaulay a devenit celebru ca băiatul simpatic, cu ochii mari și părul blond, în filme de familie populare precum „Uncle Buck”, „My Girl”, „Richie Rich” și, mai ales, în franciza „Singur acasă”. Tatăl său, Kit, și-a lăsat slujba pentru a supraveghea cariera cinematografică a lui Macaulay alături de soția sa, Patricia. În condițiile în care tânărul actor obținea o sumă impresionantă de 6 milioane de lire sterline pe film, Kit și Patricia ar fi primit de fiecare dată o cotă de 15% din veniturile fiului lor.

Amalia Alessandra