19 C
București
marți, 18 mai 2021 - 19:57

Mașinile serviciilor secrete, scutite de rovinietă

spot_img

Camera Deputaților – for decizional – a decis să completeze lista instituțiilor ale căror mașini sunt exceptate de la plata rovinietei cu SRI, SIE, STS și Administrația Penitenciarelor

masini_sri

Deputaţii au decis, miercuri, că unităţile SRI, SIE, STS şi ale Administraţiei Penitenciarelor vor fi exceptate de la plata rovinietei, la fel şi autovehiculele Crucii Roşii, fiind modificată astfel o Ordonanţă a Guvernului.

Camera Deputaţilor a aprobat Ordonanţa Guvernului 8/2010 pentru modificarea Ordonanţei 15/2002 privind aplicarea tarifelor de utilizare şi de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, fiind introduse la Comisia de specialitate de transporturi aceste exceptări de la plata rovinietei.

Iniţial, ordonanţa prevedea scutirea de la plata rovinietei doar pentru autovehiculele unităţilor MApN, MAI, ale serviciilor de ambulanţă, ale serviciilor comunitare pentru situaţii de urgenţă și ale Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

R.D.