12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 22:35

Mașinile înmatriculate în Bulgaria, conduse în România maximum 90 de zile

spot_img

Un proiect de lege în acest sens se află pe masa Camerei Deputaților

masina_bulgaria

Deputaţii se pregătesc să voteze o lege care îi loveşte fără milă pe românii care şi-au înmatriculat maşinile în Bulgaria, pentru a plăti taxe mai mici în statul vecin. Potrivit unui proiect de act normativ, şoferii vor putea conduce astfel de autovehicule pe teritoriul României doar 90 de zile de la introducerea lor în ţară.

Astfel, proiectul prevede că autovehiculele şi remorcile înmatriculate în ţara vecină, deţinute de persoane care au domiciliul în România pot circula pe drumurile publice maximum 90 de zile de la introducerea lor în ţară. Modalitatea de calcul a celor 90 de zile urmează să fie stabilită prin modificarea normelor de aplicare a legii.

Nu este posibil să înmatriculezi maşina în Bulgaria ca să nu plăteşti taxe şi impozite în România. Apoi nu este admisibil să ai diferite accidente şi asigurarea ta din Bulgaria să despăgubească victima cu cât vor şi când vor cei de la respectiva firmă de asigurări. Sunt cetăţeni români care nici acum nu şi-au primit banii de la firmele de asigurări din Bulgaria. Mai mult, este foarte greu de găsit o maşină înmatriculată în Bulgaria care te loveşte şi fuge de la locul accidentului. În ţările europene, în Germania, de exemplu, perioada maximă în care poţi să circuli cu o maşină înmatriculată în altă ţară este de şase luni.

Ioan Munteanu
deputat, inițiatorul proiectului de act normativ, pentru ziarulring.ro

R.D.