22.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 11:54
No menu items!

Mașini de lux furate, descoperite la frontieră

spot_img
Mașini de lux furate, descoperite la frontieră
foto: tion.ro

Poliţiştii de frontieră au depistat patru cetăţeni români care conduceau autoturisme de lux BMW, Mercedes şi KIA, în valoare de aproximativ 140.000 euro, aflate în baza de date ca fiind furate sau căutate pentru a fi confiscate.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a precizat într-un comunicat de presă că, în urma unui control desfăşurat la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Sculeni, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al ITPF Iaşi au stabilit că un autoturism marca BMW – fabricat în 2013, condus de cetăţeanul român S. I. şi cu o valoare de aproximativ 100.000 euro – figura ca fiind furat din Germania. Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de complicitate la furt calificat.

Duminică, în jurul orelor 20:45, la PTF Naidăş din Caraş-Severin, s-a prezentat, pentru efectuarea controlului la frontieră, cetăţeanul român S. D., la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, fabricat în 2006. În urma verificărilor efectuate asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit că acesta figurează în baza de date semnalat ca fiind furat din Spania la 16 iunie 2012. Persoana în cauză a declarat că autoturismul, în valoare de aproximativ 7.000 euro, a fost cumpărat de către mama sa de la un cetăţean spaniol, şoferului fiindu-i întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

IGPF mai precizează că, la PTF Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat, duminică seară, pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul român I. C. P., în vârstă de 38 ani, din judeţul Cluj, care conducea un autoturism marca BMW seria X5, iar câteva ore mai târziu, în jurul orei 2.00, s-a prezentat, tot pentru formalităţi, un alt cetăţean român (M. R.), în vârstă de 25 de ani, din judeţul Bihor, la volanul unui autoturism marca KIA.

Poliţiştii de frontieră au efectuat verificările specifice în baza de date şi, în urma identificării seriilor de caroserie ale celor două maşini, au constatat că acestea sunt semnalate ca fiind bunuri căutate pentru a fi confiscate de către autorităţile din Ungaria, respectiv Polonia, cei doi bărbaţi declarând că nu au cunoştinţă despre acest fapt.

„Toate cele patru autoturisme, a căror valoare totală este de aproximativ 140.000 euro, au fost indisponibilizate la sediile Poliţiei de Frontieră, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se mai arată în comunicat.

R.D.