28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 13:43
No menu items!

Mătuşa lui Kim Jong-un s-ar fi sinucis

spot_img

Kim Kyong Hui

Mătuşa lui Kim Jong-un, Kim Kyong-hui, văduva fostului număr doi al regimului, Jang Song-taek, executat recent, ar fi murit, posibil sinucigându-se, scrie cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo în ediţia electronică de luni.

Kim Kyong-hui, care nu a apărut în public în ultima perioadă, fie s-a sinucis, fie a murit în urma unui atac de cord, susține publicația, care citează o sursă guvernamentală sud-coreeană.

Sursa citată afirmă că serviciile de informaţii sud-coreene cred că Kim Kyong-hui a murit, însă acestea nu au fost în măsură să confirme acest lucru, încercând totodată să afle dacă a plecat în străinătate pentru a urma un tratament.

Kim Kyong-hui este singura soră a fostului lider nord-coreean Kim Jong-il şi fiica lui Kim Il-sung, fondatorul regimului.

Ea a fost văzută ultima dată în public la marcarea a 65 de ani de la crearea Coreei de Nord, pe 9 septembrie, şi alături de Kim Jong-un şi soţia acestuia Ri Sol-ju la un spectacol muzical, pe 10 septembrie.

În pofida execuţiei puternicului ei soţ, considerat „eminenţa gri” a regimului, numele ei a apărut pe o listă cu demnitari care au organizat funeraliile unui oficial de rang înalt din cadrul partidului unic, decedat la jumătatea lui decembrie, lucru care a determinat serviciile sud-coreene de informaţii să presupună că era în viaţă la data respectivă.

Însă Kim Kyong-hui nu a fost prezentă la comemorarea a doi ani de la decesul lui Kim Jong-il, pe 17 decembrie, lucru care a condus la apariţia unor speculaţii potrivit cărora era bolnavă sau a fost izolată.

C.A.