14.6 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 12:50

Măsuri speciale pentru vizita lui Erdogan în România: jandarmi de la Brigada Specială, în intersecții / FOTO

spot_img

Conducerea SPP a cerut prezența jandarmilor pe traseul coloanei oficiale a președintelui turc

erdogan_SZ 1

Coloana oficială care l-a însoțit pe președintele turc, Recep Erdogan, către Palatul Cotroceni, unde a fost primit de președintele Klaus Iohannis, a avut, miercuri dimineață, un traseu special, “presărat” cu măsuri la fel de speciale: zeci de jandarmi de la Brigada Specială au fost “plantați” în toate intersecțiile de pe traseu.

Miercuri dimineață, în drumul către Cotroceni, coloana oficială a lui Erdogan a traversat intersecția Calea 13 Septembrie – Șoseaua Progresului, dinspre Palatul Parlamentului spre intersecția cu Str. Sebastian. Cu câteva zeci de minute înainte, jandarmi de la Brigada Specială au ajutat un echipaj al Poliției Rutiere să dirijeze sau, mai bine spus, să blocheze traficul într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Capitală.

Rămâne totuși un mister traseul urmat de președintele turc, nu doar pentru a ajunge în România, ci și prin Capitală, având în vedere faptul că de la momentul la care a traversat intersecția în cauză – aflată la maximum 4-5 minute (2-3 kilometri) distanță de Cotroceni, au mai trecut aproximativ 40 de minute până când președintele turc a ajuns la Palat, la întâlnirea cu Iohannis.

Contactat de Sursa Zilei pentru a explica motivul acestor măsuri cu totul speciale luate cu ocazia vizitei oficiale a lui Recep Erdogan, responsabilul de relația cu presa al Jandarmeriei, Marius Militaru, a precizat că măsurile au fost cerute de Serviciul de Protecție și Pază – instituția responsabilă cu protecția demnitarilor. “Nu cunosc detalii legate de motivul acestor măsuri. Luați legătura cu instituția care se ocupă de protecția demnitarilor. Ei sunt responsabili de aceste măsuri”, a replicat Militaru.

Raluca Dan