13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:52
No menu items!

Măsuri speciale în zonele aflate sub avertizare de lapoviţă şi ninsori

spot_img

Vicepremierul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, le-a cerut prefecţilor din judeţele din sudul ţării să coordoneze personal măsurile luate în aceste zile pentru prevenirea unor situaţii de urgenţă

ninsoare

Vicepremierul Gabriel Oprea le-a cerut sâmbătă prefecților din județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, aflate sub avertizare de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, să se asigure că au fost luate toate măsurile pregătitoare pentru perioada rece.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat, într-un comunicat de presă, că, din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, prefecții din județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi vor coordona personal acțiunile din aceste zile pentru a evita apariția unor situații de urgență generate de fenomenele meteorologice.

Avertismentul vicepremierului Gabriel Oprea vine în contextul în care Administrația Națională de Meteorologie  a emis o informare  meteo de lapoviță și ninsoare, precum și intensificări ale vântului pentru mai multe județe din sudul ţării, pentru intervalul 25 octombrie ora 16.00 – 26 octombrie ora 12.00.

Vicepremierul Gabriel Oprea a fost informat că autoritățile au luat primele măsuri de mobilizare a resurselor materiale, utilajelor și efectivelor necesare astfel încât populația să nu aibă de suferit de pe urma fenomenelor meteo prognozate. În acest sens, s-au contactat administratorii de drumuri pentru a se asigura că sunt pregătiți să intervină pentru curățarea drumurilor și împrăștierea de material antiderapant, pentru a fi evitate accidentele sau blocajele rutiere.

Totodată, autoritățile vor avea în vedere ca persoanele vulnerabile – bătrâni, copii sau persoane care necesită asistență medicală periodică – să nu fie surprinse de vremea rece care este anunțată și care poate determina hipotermii.

Ministerul Afacerilor Interne
comunicat de presă