23.7 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 12:33
No menu items!

Mădălin Voicu s-a săturat de țigănie – vrea să interzică regii și împărații romilor

spot_img

Deputatul PSD Mădălin Voicu vrea să pună capăt ţigănelii pe titluri si coroane din etnia romilor, cu riscul de a-şi aprinde paie în cap. Dezgustat de tot ceea ce s-a întâmplat de la înmormântarea lui Florin Cioabă încoace, deputatul PSD și reprezentant al etniei, în acelaşi timp, a anunţat astăzi că va depune la Parlament un proiect de lege prin care să se interzică folosirea titlului de rege, a coroanelor, sceptrului şi tronului de către reprezentanţi ai romilor, titulatura acceptată, fiind aceea tradiţională de bulibaşă. Familia regală a României este singura îndreptăţită să poarte toate aceste însemne, susţine Mădălin Voicu.

Sunt deranjat şi ruşinat că am asistat la un asemenea circ care ne denigrează pe noi toți, ca romi, nu neapărat pe ei, ca purtători de coroană

Mădălina Voicu
deputat PSD

El a spus că va încerca să se şi întâlnească cu toate capetele încoronate ale etniei și să îi convingă de faptul că nu doreşte să intre „cu bocancii” în viaţa lor, ci doar să îi facă să înţeleagă că acest circ trebuie să înceteze.

Cum se pot ei compara cu regii României? Nu contează că s-au încoronat la Curtea de Argeş (autointitulatul rege Stănescu – n.r.), regii Romaniei s-au încoronat într-o ordine firească, istorică şi au făcut ceva pentru ţara asta

Mădălin Voicu
deputat PSD

În ciuda protestelor vehemente din partea tuturor conducătorilor etniei romilor, autointitulaţi regi şi împăraţi, Mădălin Voicu este decis să meargă până la capăt cu proiectul său de lege. El nu l-a depus încă la Parlament – fiind vacanţă pana la 1 septembrie – dar a luat legătura deja cu membrii Comisiei juridice din Camera Deputaţilor pentru a discuta toate aspectele legale, astfel încât, atunci când va intra în dezbatere, proiectul să întrunească unanimitate la vot. În afara interzicerii folosirii însemnelor regale, proiectul lui Mădălin Voicu interzice şi emiterea de documente cu antet şi ştampile „regale”, iar nerespectarea acestor prevederi se va sancţiona cu amenzi de un milion de lei, putând ajunge şi la 5 milioane de lei în cazul abaterilor repetate.

Nicoleta Vera