9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 6:17

Lupte în centrul Mariupol, asalt asupra statului major al separatiștilor

spot_img

Avakov: „Operațiunea decurge cu succes. Toate principalele puncte ale bastionului separatiștilor au fost preluate sub control (guvernamental)”

 ucraina persoane inarmate

Faza activă a operațiunii antiteroriste a început joi la Mariupol, oraș-port (cu 480.000 de locuitori) pe coasta Mării Azov, a anunțat vineri ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov, pe pagina sa de Facebook, citată de agenția de presă Interfax-Ukraina.

„Operațiunea planificată pentru eliminarea zonei fortificate a teroriștilor din (așa-numita) „Republica Populară” Donețk, în frunte cu autoritatea criminală Cecen, este în curs de desfășurare. Zona de operațiuni, centrul Mariupol, este încercuită”, scrie Avakov.

Potrivit ministrului ucrainean, „operațiunea a început vineri, în jurul orei 04h50, și decurge conform planului”.

„Operațiunea decurge cu succes. Toate principalele puncte ale bastionului separatiștilor au fost preluate sub control (guvernamental)”, indică Avakov, adăugând că doar doi soldați ucraineni au fost răniți în luptele de la Mariupol, în timp ce pierderile în rândul separatiștilor sunt semnificative.

„La Mariupol, luptele se dau la intersecția străzilor Italiană și Greacă. Se încearcă luarea cu asalt a sediului Republicii Populare Donețk. Militarii ucraineni trag cu bazooka (aruncător de grenade antitanc portabil). Un incendiu a izbucnit în clădire. Rebelii se mențin pe poziție”, se arată pe pagina de Twitter a separatiștilor din Donețk.

Garda Națională, subordonată Kievului, care este angajată în luptele din Mariupol pentru eliberarea clădirilor administrative ocupate de separatiști, a anunțat deja că există patru răniți, dintre care unul în stare gravă, iar confruntările continuă, notează Ria Novosti.

C.A.