3.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023 - 3:47
No menu items!

Lupte grele la Mariupol. A fost pierdută legătură cu militarii ucraineni de la Azovstal

spot_img

Primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, a anunțat că noi lupte au loc la uzina Azovstal, unde se află încă sute de civili, alături de ultimii apărători ucraineni din oraș.

„Astăzi sunt bătălii grele pe teritoriul orașului noastru, pe teritoriul Azovstal. Oamenii noștri curajoși apără această fortăreață, dar este foarte greu, pentru că trag artileria grea și tancurile. Aviația funcționează, navele s-au apropiat și trag și ele în fortăreață”, a spus Boicenko.

Primarul a spus că 30 de copii sunt încă blocați în fabrică și așteaptă să fie salvați.

„Ei așteaptă o nouă negociere și o nouă misiune de evacuare”, a spus el.

„Trebuie să înțelegem că oamenii încă mor. Din păcate, aviația și artileria inamice lucrează și trag în mod constant asupra fortăreței”, a spus el.

Primarul a adăugat că s-a pierdut contactul cu apărătorii ucraineni:„Din păcate, astăzi nu există nicio legătură cu băieții, nu există nicio legătură pentru a înțelege ce se întâmplă, dacă sunt în siguranță sau nu. Ieri a fost o legătură cu ei, astăzi, nu”.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat, marţi seară, că 156 de femei şi copii au fost evacuaţi din oţelăria Azovstal din Mariupol şi sunt acum la Zaporojie.

                                                                                                                    Adina Silav