12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:29

Lupta cu celulita

spot_img

Lupta cu celulita

Celulita este o boală a profunzimii epidermei, cauzată de alimentaţia necorespunzătoare, de bacterii exogene dăunătoare, de accidente medicale, de medicamente şi poate exista în orice loc al corpului.

Celulita nu are legătură cu grăsimea, ci cu circulaţia defectuoasă a sângelui şi cu nivelul de zahăr din ţesuturi, iar insuficiența venoasă o poate agrava. Celulita este o afecţiune a pielii, care apare la ambele sexe, în zone ca fese, abdomen, talie, șolduri și picioare, din cauza depunerilor nesănătoase de toxine şi retenţie de lichide.

Chiar dacă majoritatea femeilor folosesc creme, geluri, tratamente abrazive sau aparate costisitoare, cea mai simplă soluţie de combatere a celulitei este dieta alimentară.

Aspectul cojii de portocală este inestetic şi nedorit, aşadar este important să oferim atenţia cuvenită hranei zilnice. Dacă ne stabilim zilnic un regim şi-l respectăm, acesta poate deveni un mod de viaţă cu efecte benefice pe termen nelimitat.

Alimentele indicate sunt: proteinele, care conţin aminoacizi ce împiedică retenţia de apă şi facilitează digestia; apa, care hidratează şi detoxifiază; antioxidanţii, care ne ajută să împiedicăm acumularea toxinelor în organism. Pe lângă faptul că ne asigură o piele fermă şi catifelată, aceste alimente oferă cheia pentru un tonus bun, fiind gustoase şi săţioase.

Alimentele interzise sunt: dulciurile, carbohidraţii, alcoolul, nicotina, cafeaua, produsele procesate şi foarte sărate.

Roxana Mera