10.6 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 5:23

Lupescu și-a anunțat candidatura la șefia FRF

Fostul internațional Ionuț Lupescu va candida la președinția Federației Române de Fotbal, a anunțat duminică soția sa Flori Lupescu, pe Facebook.

”M-am hotărât să intru în această luptă fiindcă foarte multă lume mi-a cerut să facem ceva pentru fotbalul românesc. În zilele următoare voi face și o conferință de presă pentru a oferi detalii. Mi-am încheiat socotelile cu UEFA, urmează să plec și prin țară pentru a discuta cu membrii afiliați.
De asemenea, în perioada următoare o să prezint detalii și despre echipa cu care intenționez să lucrez. Oricum, conform statutului, președintele are dreptul să propună secretarul general, iar pentru această variantă am deja în minte câteva persoane”, a spus Ionuț Lupescu, citat de GSP.

Lupescu este în prezent șeful Comisiei Tehnice a UEFA și locuiește în Elveția. Ceilalți candidați anunțați până acum sunt: Răzvan Burleanu, Marcel Pușcaș, Victoraș Iacob și Sorin Răducanu.

Ionuț Lupescu s-a născut în 1968 și a început fotbalul în Austria, unde a copilărit alături de tatăl său, Culae Lupescu, fost fotbalist la Admira Wacker. A făcut parte din marea echipă a lui Dinamo, de la sfârșitul anilor ’80. Din 1990, s-a transferat în Germania, unde a jucat opt ani. A participat cu Naționala de fotbal la patru turnee finale – două Mondiale (CM ’90 și CM ’94) și două Europene (CE ’96 și CE 2000). 

T.S.