20.6 C
București
luni, 15 august 2022 - 13:11
No menu items!

Luna Nouă în Pești și iluzia clarității

spot_img

Dezideriu

Sâmbătă, la o oră la care unii dintre noi aveam treabă, a avut loc ultima Lună Nouă înainte de trecerea în noul an astrologic, Lună Nouă care s-a aliniat (sau nu) în constelația Peștilor.

Dar înainte să vorbim despre ea, să înțelegem puțin și contextul, pe care îl dicta încă, la acel moment, Mercur aflat în fazele sale ultime de penumbră (perioada de după retrogradanță, când chiar este ceva mai delicat și mai puternic în manifestări de tip ”retrograd”).

Și asta înseamnă că următoarele două săptămâni vor avea o încărcătură destul de puternică din energia zodiei Pești, în care se mai află încă vreo câteva planete. În atare condiții, cum am menționat și în titlu, este important să nu ne facem iluzia că e totul clar și sigur acum.

Legenda spune că ar fi bine să ne vedem de treburile noastre zilnice și să încercăm să terminăm mai întâi ce avem de făcut, în parametri, înainte de a decola spre alte planuri și proiecte despre care nu știm mare lucru momentan. Mercur în faza sa de penumbră potențează posibilitatea să ne activăm disproporționat sau să facem lucrurile altfel decât ar trebui, deci încercați să vă concentrați pe ce știți că aveți de făcut, mai întâi să le faceți pe alea cum trebuie și de restul, momentan, cartofi.

Faza de Lună Nouă este atunci când ne este foarte somn și foarte foame, pentru că resursele sunt la un nivel minim – la fel cum Luna este abia vizibilă pe cer. În teoria astrologică, orice Lună Nouă aduce cu sine promisiunea unor noi începuturi, dar ale căror rezultate țin doar de noi, pentru că niciun aspect astrologic nu dictează fapte și evenimente, cât voința și putința umană. Trebuie să ținem minte asta, dacă vrem să înțelegem astrologia așa cum este ea, un instrument, și nu o lege.

Altfel, pentru că vorbim de mai multe planete în zodia Peștilor, s-ar putea să fim ceva mai delicați, mai emoționali, mai sensibili, în general să fim ceva mai orientați spre reverie. De asemenea, e posibil să se pluseze foarte bine la capitolul ”somn”, pentru că acum se doarme cel mai bine.

Adunați resurse și faceți stocuri, pentru că urmează noul an astrologic, cu cea mai zodie dintre toate zodiile, Berbecul. Dar despre asta vorbim data viitoare.

#dezideriu #mercurretrograd