24.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 20:24
No menu items!

Luna Nouă în Berbec, eclipsa solară totală și Mercur retrograd

spot_img

Dezideriu


Bună dimineața la cafeluța leșinată de somn și probabil fără chef, cu o Lună Nouă în zodia Berbecului, o eclipsă solară totală peste ocean și un Mercur retrograd pe fond, ca să fie totul cumva mai dinamic, să nu ne plictisim.

Am vorbit ieri, la Observator, Antena 1, despre eclipsă și am explicat că aceste evenimente astrale au de obicei încărcătură negativă asociată cu ele. Sigur, măcar au trecut vremurile când ființa umană simțea nevoia să sacrifice pe cineva când dispărea bila mare de foc de pe cer, dar eclipsele – mai ales cele totale de soare – sunt în continuare asociate cu evenimente mari, istorice, marcante, importante pentru cum se desfășoară viața. De altfel, pentru că această eclipsă intră pe axa Berbec – Balanță, teoria indică spre posibilitatea ca Statele Unite și Israelul să fie actori principali în această ecuație, în condițiile în care Statele Unite ar fi asociate cu zodia Berbecului și Israelul cu zodia Balanței. Da, astrologia este folosită și la nivel geopolitic, nu doar să aflăm când ne mărităm sau când câștigăm bani. Ronald Reagan era faimos nu doar pentru că era președinte în exercițiu, dar și pentru că avea un astrolog la Casa Albă. 

Trebuie menționat și că eclipsele de acest fel nu reprezintă manifestări direct punctuale, în condițiile în care se contorizează în intervale de câte șase luni – până la momentul maxim, adică astăzi și încă șase luni după – și de obicei lasă în urmă evenimente care mai ”schimbă” puțin istoria. Ca să vă faceți o idee, atacul care a declanșat o escaladare a conflictului Israel – Hamas a avut loc cu puțin timp înainte de o altă eclipsă. Atacul a avut loc la 7 octombrie 2023, eclipsa de soare a avut loc la data de 14 octombrie. Conform acestor teorii și asocieri, s-ar putea să vedem noi și noi decizii luna aceasta în toată această ecuație.

Sigur, aceste teorii sunt mai puțin intuitive și par aberante, mai ales pentru sceptici, din categoria ”ce treabă are eclipsa din Statele Unite, Mexic și Canada cu treburile astea din Israel”, dar aici vă pot explica experții și specialiștii în politică externă de ce sunt relevante asocierile SUA – Israel. În plus, nici în Statele Unite nu e chiar vreo linișite generică, în condițiile în care se apropie alegerile prezidențiale și meciul pare să fie o reluare a campaniei anterioare.

În fine, deja am deviat mult de la ce îmi imaginez că vă interesează și atunci mai zic doar așa: eclipsa nu ”afectează zodiile de foc în special”, cât poate avea influențe asupra oricui are marcaje importante în gradul unde are loc eclipsa. Altfel spus, fiecare are o astrogramă și într-o astrogramă poți să vezi toate plasamentele planetare, aspectele și ecuația întreagă. Dacă suprapui harta cerului de acum pe astrograma natală și există un marcaj la gradul la care are loc eclipsa, atunci s-ar putea ca eclipsa să aibă efecte puternice în viața ta, indiferent ce zodie ești sau ce ascendent ai. În consecință, vă recomand să evitați previziunile făcute cu hiperbole, mai ales pe internet.

În fine, pentru că vorbim despre o eclipsă totală solară și o Lună Nouă, ambele în Berbec, vă recomand să nu vă grăbiți, să duceți treburile cu entuziasm, fie că aveți planuri de mutat munți sau nu, să aveți curajul necesar să faceți ce considerați că aveți de făcut, să aveți curajul necesar să evitați reacțiile impulsive care vă pot costa ulterior, să mai lăsați lucrurile să meargă și de la sine, nu aveți cum să controlați totul mereu, să nu lăsați să curgă de la sine treburile care țin de puterea voastră și care contează pentru voi.

Plus că Mercur e retrograd toată luna și vă poate jena în activitățile voastre zilnice, fie că vorbim despre întârzieri, amânări, mici neînțelegeri, telefoane sau aparate care nu mai funcționează așa cum trebuie, discuții sterile despre te-miri-ce subiecte și revenirile oamenilor din trecut în prezent.