5.3 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023 - 20:04
No menu items!

Luna lui Marte, cu nori care curg, iubiri în mansarde și intuiție în dar

spot_img

”Ploua infernal,
şi noi ne iubeam prin mansarde.
Prin cerul ferestrei, oval,
Norii curgeau în luna lui Marte”, cum bine descria Nichita Stănescu, cum bine cântă Nicu Alifantis universul acestei luni Martie, care marchează începutul primăverii calendaristice. Pe parcursul acestei perioade, este de așteptat ca intuiția să fie mai activă și să devenim mult mai receptivi la ceea ce se petrece în jurul nostru, cu o deschidere mai mare către universul spiritual, către iubirea față de semeni.

În vremurile de demult, patronul lunii, zeul Marte a stabilit că acesta este perioada războiului cu stihiile naturii și doar el îi putea ocroti pe oameni de ele, dar îi și putea pedepsi folosindu-se de ele, chestie deloc străină nici astăzi, dacă stăm să ne gândim bine. 

După o iarnă lungă în care ne-am închis sufletele în case, încercăm să scăpăm de reminiscențele iernii și să depășim această perioadă tranzitorie cu bine; să ne lepădăm de cojoacele greoaie și să fim sprinteni și veseli sub lumina Soarelui.

Nativii zodiacului care desfășoară activități care implică multă creativitate și fantezie, pot fi în mare avataj în martie 2022. În această junctură astrală, ne-ar fi tuturor mai bine dacă ne-am relaxa, dacă am asculta muzică, dacă am citi poezie ori dacă am viziona un film.

De-a lungul acestei luni, planeta Mercur tranzitează trei Semne zodiacale astfel: până pe 10 Martie se află în Vărsător, între 10 și 27 Martie va tranzita Semnul zodiacal Pești, iar din 27 Martie va începe să tranziteze Semnul zodiacal Berbec.

Este un parcurs interesant, provocator pentru mințile tuturor, astfel că vom avea o gamă largă de stări de spirit. 

Sper că sunteți pregătiți pentru voi înșivă, da?

În perioada 18-24 martie, Venus și Marte formează careuri cu Uranus din Taur, ceea ce ar putea aduce câteva tensiuni, așa că, nu uita să respiri! Respiră, inspiră, respiră inspiriă – un exercițiu ușor, dar care te va ajuta la greu.

În dimineața zilei de 18 Martie, se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Fecioară, un aveniment astral foarte rar, cu care ve vom reîntâlni pentru moment care încheie o etapă legată de segmentele socio-profesional și personal-familial.

Momentul de Lună plină îl avem în fiecare lună, însă de această dată, este vorba despre existența planetelor Jupiter și Neptun în Pești alături de Soare și de Mercur, planete care fac opoziție la Luna din Fecioară. Așadar, să avem și pe Jupiter, și pe Neptun în Pești la un moment de Lună plină, ni se întâmplă tuturor, o dată în viață.

Un ultim eveniment astral important în această lună este intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Berbec, fiind totodată și Echinocțiul de Primăvară, și începutul anului astrologic, în după-amiaza zilei de 20 Martie.

Vom beneficia de mai multă energie vitală, vom fi mai curajoși, mai deschiși la rezolvarea și înțelegerea situațiilor în care ne aflăm și ceva mai determinați în a ne implica în acțiuni constructive.

Această conjunctură astrală ne și ajută, prin tot soiul de imbolduri, să ne revenim din reveriile și iluziile induse de tranzitele prin Pești; pot apărea destabilizări financiare bruște, despărțiri ori îndrăgostiri neașteptate sau chiar o izbucnire fără precedent a unor tensiuni care mocnesc de multă vreme.

Toate acestea pot avea loc atât la nivel individual, cât și la nivel general, social, de comunitate.

Nu este exclus să izbucnească mișcări sociale de amploare, conflicte armate, evenimente violente.

Avem nevoie, mai mult ca oricând, să învățăm să ne adaptăm rapid la condițiile în care trăim și să ne cotrolăm gândurile, emoțiile, reacțiile.

”Omul sfințește locul, la fel cum omul distruge și pustiește locul viețuirii sale”, nu uitați!
Lorena L.