4.8 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 9:42

Lukoil a notificat Garda de Mediu privind oprirea tuturor instalațiilor de la Ploiești

Dosarul de evaziune de la Lukoil începe să producă efecte economice

Directorul general adjunct al companiei Lukoil Serbia, Oleg Şarov, a fost găsit mort în apartamentul său din Novi Beograd, informează agenţia de presă sârbă Tanjug, citată de Newsru. O ambulanţă a fost chemată la domiciliul său joi în jurul orei locale 16:40, după ce trupul său neînsufleţit a fost descoperit în casa în care managerul Lukoil trăia cu soţia sa. Poliţia nu a identificat semne vizibile de moarte violentă pe corpul decedatului, care a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Belgrad. Oleg Şarov a venit în Serbia cu patru ani în urmă şi era responsabil pentru investiţii şi dezvoltare în cadrul companiei Lukoil Serbia, care este al doilea furnizor de produse petroliere din Serbia. C.I.

Rafinăria Lukoil Ploiești a notificat Garda de Mediu Prahova asupra începerii procedurii de oprire a tuturor instalațiilor tehnologice, în documentul transmis către autorități la o zi după perchezițiile efectuate pe platforma Lukoil, acțiunea fiind una ”neplanificată”, potrivit Agerpres.

Notificarea nu precizează care este perioada de oprire. Documentul a fost primit vineri de Garda de Mediu, în aceeași zi începând și procedurile de oprire a instalațiilor.

Pe platforma Lukoil de la Ploiești lucrează aproximativ 2.500 de angajați.

Procurorii din Ploiești au descins, joi, la sediul rafinăriei Petrotel Lukoil, pentru percheziții într-un dosar de evaziune și spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la peste 200 de milioane de euro.

S.Z.