-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 22:14
No menu items!

Luju.ro: Ce căuta adjunctul SIIJ Marin Nicolae la discuții cu procurorii CSM. Procuroarea Zarafina Puiu, victimă în războiul declanșat împotriva Secției de puciștii din Consiliu

spot_img

Recent numit adjunct al procurorului-șef al SIIJ chiar de Secția pentru procurori din CSM, Marian Nicolae a fost chemat la raport de mai mulți procurori din CSM pentru a fi luat la întrebări în legătură cu dosarul penal în care este vizat colegul lor judecător Bogdan Mateescu. Lui Marin Nicolae i s-ar fi reproșat practic îndrăzneala fostului procuror-șef Gheorghe Stan de a-i redeschide dosarul penal lui Mateescu, dosar închis rapid de procuroarea Florentina Mirică, înainte să îl trimită la SIIJ. Nu a fost însă singurul motiv. Surse judiciare au declarat pentru Lumea Justiției că vizită adjunctului SIIJ Marin Nicolae în CSM a avut la baza un alt motiv, legat chiar de bună funcționare a Secției speciale.

Concret, arată jurnaliștii luju.ro, Secția pentru procurori a CSM a decis, pe 11 iunie 2019, pentru prima dată în istoria CSM, să nu acorde avizul anual pentru menținerea în funcție, după împlinirea vârstei de 65 ani, a procuroarei Puiu Zarafina pentru continuarea activității la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție,(adică fix procuroarea care instrumenta dosarul penal de la SIIJ al procurorului CSM Cristian Ban), conducerea structurii din care această făcea parte a luat măsuri.

Mai exact, arată jurnaliștii luju.ro, procurorul Marin Nicolae s-a deplasat la CSM pentru a lua la cunoștință și a face demersurile necesare pentru contestarea soluției Secției pentru procurori, nemulțumit fiind de maniera în care reprezentații CSM au înțeles să interzică unui procuror dreptul legal la muncă. Perfect întemeiat! Surse citate de luju.ro susțin că, în timp ce se invartea cu treaba prin Consiliu, Marin Nicolae a fost ochit de niște procurori prin sediul CSM, abordat, tras deoparte și băgat într-un birou, unde au fost chemați mai mulți membri CSM, printre care și procurorul Cristian Ban și judecătorul Bogdan Mateescu.

Surse judiciare au declarat pentru Lumea Justiției că procurorul Marin Nicolae a fost informat de membrii CSM că nu s-a prelungit menținerea în funcție a procuroarei Puiu Zarafina din următoarele motive:

-Dosarul penal al lui Bogdan Mateescu;

-Dosarul penal al șefului DNA Constanța Andrei Bodean (instrumentat de procuroarea Puiu Zarafina);

-Scurgerile de informații din cadrul SIIJ.

Mai multe detalii AICI.