13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:28
No menu items!

Lui Oscar Pistorius i s-a făcut rău în timpul prezentării datelor de la autopsia logodnicei sale

spot_img

Nike renunță la contractul cu Oscar Pistorius
foto: nikeblog.com

oscar-pistorius

Campionului paralimpic sud-african Oscar Pistorius i s-a făcut rău la tribunal și a vomitat luni în timpul prezentării datelor de la autopsia victimei sale, logodnica sa Reeva Steenkamp, pe care a ucis-o în noaptea de Sfântul Valentin din 2013, informează AFP.

Aflat în boxa acuzaților, cu ochii în lacrimi, atletul paralimpic în vârstă de 27 de ani s-a aplecat, și-a pus mâinile la cap și a vomitat în timp ce medicul legist descria starea în care craniul Reevei fusese penetrat de un glonț.

În timp ce se prezentau informații de la autopsie, numeroșii ziariști prezenți la audieri l-au putut vedea pe Pistorius plângând în hohote, cu umerii lăsați, gâfâind, astfel încât microfonul din fața lui Pistorius a fost îndepărtat.

Filmatul în direct a depoziției legistului sau a atitudinii lui Pistorius nu a fost permis niciunui post de televiziune. La cererea medicului legist Gert Saayman, transmisia în direct a depoziției sale a fost interzisă luni, potrivit deciziei judecătoarei Thokozile Masipa.

Autopsia a concluzionat că moartea modelului Reeva a fost provocată de multiple răni prin împușcare, fiind descrise și obiectele aflate în sacul mortuar, un șort Nike cu urme de sânge și o vestă neagră plină de sânge.
Oscar Pistorius este acuzat că a ucis-o cu premeditare pe iubita sa, în vârstă de 29 ani, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013. Atletul a recunoscut că a împușcat-o, însă a susținut că a confundat-o cu un intrus și din acest motiv a tras asupra sa mai multe focuri de armă, prin ușa închisă a toaletei locuinței sale din Pretoria. Dacă va fi găsit vinovat, sportivul riscă să stea 25 de ani în spatele gratiilor.

C.A.