28.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 17:05
No menu items!

Ludovic Orban:”Premierul desemnat potrivit statutului PNL sunt eu”

spot_img

Fostul preşedinte liberal Ludovic Orban susține că, la ora actuală, premierul desemnat conform statutului PNL este el, şi nu Florin Cîţu.

„La ora actuală, premierul, conform Statutului Partidului Naţional Liberal, desemnat conform statutului, sunt eu. Pentru că premierul trebuie hotărât în Consiliul Naţional al PNL şi singurul Consiliu Naţional care a luat o decizie cu privire la candidatura premierului a fost Consiliul Naţional din 2019, când a fost desemnat şi Iohannis candidat la prezidenţiale. De atunci nu a mai existat o altă decizie”, a declarat, vineri seara, Ludovic Orban, la  B1 TV.

Legat de crearea unui nou partid politic, care s-ar numi Forţa Liberală, Orban a precizat:„Dacă o să iau decizia de a construi o nouă forţă politică, o voi face doar pentru că ea este necesară pe piaţa politică şi pentru că este nevoie ca marea majoritate a oamenilor care au o gândire liberală, care au opţiuni de centru-dreapta să fie reprezentaţi în mod onest, profesionist, cinstit, pentru că din păcate astăzi cei care sunt la butoane practic au scos PNL din contractul pe care l-am avut cu cetăţenii”.

Atac la Iohannis

Ludovic Orban a menționat și faptul că n-a avut nicio dispută cu președintele Klaus Iohannis pe tema proiectului „România Educată”, dar nici n-a putut „să bată toba” că șeful statului „a venit și el cu o broșură” pe jumătate plină de poze cu el.

„Sigur că n-am putut să bat toba că după șapte ani de zile Președintele României care a vorbit de «România Educată» a venit și el cu o broșură în care jumătate din spații din broșură sunt pozele lui Klaus Iohannis. N-am putut să bat toba și să laud un cult al personalității făcut în jurul unui proiect, care conține o serie de idei bune, pe care le voi susține”, a spus Orban.

                                                                                                                   Adina Silav