6 C
București
marți, 9 martie 2021 - 0:04

Ludovic Orban și-ar dori să fie și de la toamnă președintele PNL

Ludovic Orban și-ar fi anunțat intenția, în ședința PNL de luni, de a candida pentru președinția partidului la congresul din această toamnă, conform unor surse politice.

“Mi-am informat colegii, pentru că au fost foarte multe speculaţii, că am această intenţie şi că voi prezenta public imediat ce voi propune declanşarea procedurile de convocare a Congresului, această intenţie o voi materializa”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat luni la Parlament, dacă vrea să candideze pentru un nou mandat la şefia PNL, la Congres.

Niciun alt liberal nu și-a mai anunțat, până acum, intenția de a candida pentru șefia PNL, deși scandalurile și acuzele din ultima vreme, mai ales din “tabăra reformiștilor” Rareș Bogdan și Florin Roman, sunt adresate chiar lui Ludovic Orban, actualul președinte al formațiunii politice. El este contestat tocmai că și-a arogat toate negocierile pentru formarea guvernului și împărțirea funcțiilor, fără a se consulta cu filialele și cu colegii din conducerea PNL. Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, săptămâna trecută, despre o posibilă candidatură, dar răspunsul lui a fost că preferă să se concentreze pe guvernare.

Congresul ar urma să aibă loc la începutul lunii septembrie, după ce, mai întâi, după jumătate lunii martie vor avea loc alegeri în cadrul filialelor PNL din localitățile mici, apoi, în iunie și iulie, vor fi alese conducerile organizațiilor județene.