18.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:26

Ludovic Orban se declară nemulțumit de Cristian Ghinea, cu doar câteva ore înaintea ședinței cu Iohannis de la Cotroceni

Președintele PNL Ludovic Orban s-a declarat nemulțumit de modul în care acționează ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Luni dimineață, în ședința Biroului Executiv Național (BExN) al PNL, Orban le-a cerut membrilor Guvernului să miște urgent lucrurile, în condițiile în care Comisia Europeană a stabilit un termen-limită pentru depunerea proiectelor naționale. 

“Avem termen pentru PNRR. Să ne mișcăm!”, ar fi spus Orban în BEx, potrivit unor surse politice. Conform acelorași surse, Orban s-ar fi declarat nemulțumit de faptul că ministrul nu acționează mai repede. 

Discuțiile din BExN al PNL vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis i-a convocat, luni la Cotroceni, pe premierul Florin Cîțu, pe președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, pe vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor și pe ministrul Cristian Ghinea, pentru o ședință de lucru pe tema PNRR.

Ședința de lucru va avea loc la ora 16.00, potrivit agendei publice a președintelui.

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis a declarat că Planul Național de Redresare și Reziliență nu este în pericol în urma discuțiilor de la Bruxelles, iar termenul de finalizare a proiectului până la sfârșitul lunii este doar ”unul orientativ”, Comisia începând deja să recomande țărilor mai degrabă să lucreze la proiecte solide și eficiente decât să respecte termenul stabilit: ”Nu e nicio catastrofă”, a spus președintele.

Cora Dumitrescu