11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:18
No menu items!

Ludovic Orban s-a sucit. Își dă demisia de la Camera Deputaților la partid, iar Florin Cîțu vede dacă o acceptă sau nu

spot_img

Ludovic Orban nu își mai dă demisia la Camera Deputaților, așa cum a anunțat sâmbătă, la aflarea rezultatului votului la Congres. Se pare că Orban a fost convins de Florin Cîțu să își prezinte demisia la partid, astfel că decizia va aparține noii conduceri.

Ca să nu pară că și-a anunțat demisia și acum nu se mai ține de cuvânt, Orban a fost convins de Florin Cîțu să o facă la partid, iar noul președinte Florin Cîțu va vedea dacă o acceptă sau nu.

Florin Cîțu și Ludovic Orban pare că s-au împăcat duminică, după cum arată imaginile zilei, suprinse în fața sălii de la Romexpo, unde sunt alegeri pentru vicepreședinții PNL.

Cîțu și-a făcut, însă, niște calcule. Mai bine îl păstrează pe Orban la șefia Camerei Deputaților, cu tot cu parlamentarii PNL care l-au susținut. În primul rând, pentru o eventuală moțiune de cenzură la adresa guvernului, sunt voturi pe care te bazezi. În al doilea rând, premierul vrea să îl scoată pe Orban în față la negocierile cu USR PLUS, deoarece știe că el singur nu îi va convinge pe liderii conduși de Dan Barna și Dacian Cioloș să revină la guvernare.

Marilena Nedelcu