10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 5:12

Ludovic Orban s-a dezlănțuit: “Echipa câștigătoare – o putere nelegitimă, un pericol pentru democrație”

spot_img

Ludovic Orban a lansat atacuri fără precedent la adresa lui Florin Cîțu și echipei sale de la conducerea PNL, susținând că alegerile interne s-au bazat pe presiuni, amenințări, iar o putere nelegitimă a obținut o victorie care înseamnă, de fapt, încălcarea valorilor democrației, pentru că rezultatul a fost viciat de fraude.

Ludovic Orban a ținut să spună că și-a lăsat demisia de la șefia Camerei Deputaților la partid, pentru că dacă ar fi depus-o la Parlament, funcția ar fi fost ocupată de PSD: “Nu vreau să fac un cadou PSD. E o perioadă limitată, dacă domnul Cîțu nu dispune cu privire la această demisie, o voi face eu, personal, la Camera Deputaților”, a explicat Orban.

Orban a declarat că nu va contesta rezultatele alegerilor interne, dar niciodată nu va ascunde sub preș ce s-a întâmplat, de fapt, la acest Congres.

Dacă cineva își imaginează că poate să-mi închidă gura după ce s-a întâmplat sâmbătă și duminică, înseamnă că nu mă cunoaște! Am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice săvârșite vreodată în vreun partid politic. După o campanie în care echipa câștigătoare a racolat oamenii, în care liberalii au fost dați afară din funcții publice și zecile de susținători ai mei, o campanie caracterizată prin presiuni, amenințări, utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, utilizarea promisiunii de bani publici către reprezentanții PNL din administrația locală, președintele partidului a fost atacat mai mârșav decât a fost vreodată atacat acest partid de PSD!”, a mai spus Orban, care a adăugat că toată această campanie internă “a culminat cu un AȘA-ZIS CONGRES în care s-au încălcat grav dreptul fundamental și libertatea de a alege. Controlul și presiunea sunt apanejele TOTALITARE“.

Ludovic Orban a mai subliniat că “Planificatorii acestei lovituri de partid au orchestrat cea mai puternică lovitură cu uneltele lor jalnice, și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL și au transformat PNL în ceva ce n-a fost niciodată în istoria sa, la cele mai jose cote”.

În încheiere, Orban și-a pus, retoric, întrebarea dacă nu cumva modul în care au pus mâna “pe o putere nelegitimă” nu se va răsfânge și în ansamblul societății, pentru că echipa lui Cîțu este “UN PERICOL PENTRU DEMOCRAȚIE“.

“Cîțu nu înțelege un lucru, mie mi-ar fi rușine să ajung președinte PNL așa cum a ajuns el. Nu înțelege că NU VA MAI FI PRIM-MINISTRU, va rămâne doar din mila PSD”, a conchis Orban.

Foto: INQUAM PHOTOS

Marilena Nedelcu