13.1 C
București
joi, 28 martie 2024 - 23:25
No menu items!

Ludovic Orban: Proiectul prin care se acordă compensații angajaților din ministere nu poate avea sprijinul PNL

spot_img

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că proiectul depus la Senat de mai mulţi deputaţi liberali privind acordarea unor compensaţii personalului care îşi desfăşoară activitatea în compartimentele speciale din ministere şi alte organe centrale nu poate avea sprijinul PNL, pentru că nu a parcurs nicio procedură de aprobare în interiorul partidului, conform Agerpres.

„Noi avem o procedură. Întotdeauna am atras atenţia mass-media: dacă parlamentari PNL iniţiază un proiect de lege, nu înseamnă că PNL sprijină proiectul respectiv. Pentru ca PNL să sprijine un proiect de lege, un parlamentar sau mai mulţi parlamentari din PNL trebuie să parcurgă o procedură care este stabilită, în care trebuie evaluat proiectul de o comisie raportoare, aprobat în grup şi în ultimă instanţă decizia politică de susţinere a unui proiect de lege se ia de Biroul Politic. Nu cunosc acest proiect, nu a parcurs încă nicio procedură în interiorul PNL, deci nu poate avea în momentul de faţă sprijinul PNL”, a afirmat Orban, întrebat în legătură cu acest proiect.

El a adăugat că Ministerul Muncii lucrează la o nouă lege a salarizării din sectorul public.

„În ceea ce mă priveşte pe mine, lucrurile sunt foarte simple: noi am inclus în programul de guvernare obiectivul de a îmbunătăţi legea salarizării unitare. Ministerul Muncii lucrează în momentul de faţă la o nouă lege a salarizării unitare în sectorul public. Acea lege va cuprinde toate punctele de vedere care vor fi agreate la nivelul Guvernului şi la nivelul coaliţiei de guvernare privind noua formă a legii privind salarizării în sectorul public”, a explicat Orban.

Cinci deputaţi PNL – Liviu-Ioan Balint, Mircea Banias, Cristina Burciu, Gabriel Plăiaşu şi Răzvan Prişcă – au depus la Senat o iniţiativă legislativă de modificare şi completare a anexei nr.VI a Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Personalul care îşi desfăşoară activitatea la compartimentele speciale din ministere şi alte organe centrale beneficiază de o compensaţie de 10% din salariul de bază. Compensaţia se plăteşte de către entităţile unde personalul detaşat îşi desfăşoară activitatea”, prevede proiectul.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.