24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 15:28

Ludovic Orban pregătește Congresul PNL pentru septembrie

spot_img

Ludovic Orban , președintele PNL, vrea să organizeze congresul pentru alegerile conducerii partidului în luna septembrie, cel mai probabil pentru data de 15 septembrie, au declarat surse politice.

Luni, în ședința Biroului Executiv al PNL, Ludovic Orban le-a cerut liderilor să se mobilizeze pentru organizarea alegerilor interne pentru Congresul PNL. înainte de valul 4 al pandemiei, preconizat pentru luna septembrie.

Florin Roma, liderul deputaților liberali, ar fi răspuns că pentru organizarea Congresului în luna septembrie, ar trebui ca alegerile din filiale să aibă loc înainte, în luna august, ceea ce ar însemna “să cheme oamenii din concedii în luna august”.

De asemenea, tot pe timpul verii, vor avea loc alegeri în cel puțin 8 filiale județene ale PNL, acolo unde în prezent există conducere interimară.

Conform acelorași surse, Ludovic Orban le-a spus liberalilor că în cursul săptămânii viitoare va fi convocat un Birou Executiv, care la rândul său va stabili data Consiliului Național. În cadrul acesui for va fi stabilită data exactă a Congresului PNL.

“Am discutat de Congres. Am spus ceea ce spun din ianuarie, şi anume că atunci când condiţiile epidemiologice ne vor permite, vom organiza congresul. Conform prevederile statutare, Congresul nu înseamnă doar alegerile la nivel naţional. Alegerile la nivel naţional sunt precedate de conferinţe de alegeri în fiecare localitate, urmatte de conferinţe de alegeri în fiecare judeţ şi abia la capătul procesului vor va fi organizat Congresul. Voi propune la prima reuniunea a Biroului Executiv proiectul de hotărâre, BEx va înainta proiectul către Consiliul Naţional. Decizia de convocare a Congresului va fi luată în cadrul Consiliului Naţional care va fi convocat în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Orban, la finalul ședinței BEx al PNL.

Până acum, pentru șefia PNL și-a anunțat candidatura doar Ludovic Orban, care a declarat că este susținut de 36 de filiale pentru un nou mandat. Rareș Bogdan a declarat însă, tot luni, că îi “pregătește” lui Ludovic Orban un contracandidat foarte bun, cu care el va fi în “echipa câștigătoare”.

Emanuel Stan