20.4 C
București
joi, 6 octombrie 2022 - 14:26
No menu items!

Ludovic Orban: “Poliția Judiciară trebuie să fie la MAI”

spot_img

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat, marți, nu este de acord cu trecerea Poliției Judiciare de la MAI la Parchet, așa cum dorește ministrul USR al Justiției, Stelian Ion.

„Poliția Judiciară trebuie să funcționeze în cadrul Poliției. Orice altă formă, care poate să genereze o perceptie că își pot pierde lanțul de comandă, poate afecta funcționarea. Nu are nicio legatură cu dosarele instrumentate de procurori care se sprijină într-adevăr pe polițiști de la Poliția judiciară, dar decizia de întocmire a unui dosar, toată conducerea instrumentării, o fac procurorii”, a declarat liderul PNL, la Parlament.

Întrebat despre faptul că unii liberali nu doresc transferul Poliției Judiciare de la MAI la Parchet pentru că le este teamă să nu le facă USR-iștii dosare penale, liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că nu este adevărat: „Nu am auzit de asa ceva. Aveți o imaginatie bogată. Fabulații”.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a explicat că nu există niciun conflict cu Ludovic Orban privind proiectul pentru modificarea legilor justiţiei, iar în Guvern a fost semnat un memorandum prin care toată lumea s-a obligat să trimite legile către Parlament până la finalul lunii aprilie. El  a menţionat că proiectul de modificare a Legilor justiţiei are la bază viziunea guvernării anterioare, adică provine de la PNL.