Ludovic Orban, plecăciuni în fața denunțătorului său de la DNA, după ce a susținut-o pe Kovesi, la GDS. FOTO

Preşedintele PNL Ludovic Orban a fost surprins, luni, într-o ipostază pe cât de incredibilă, pe atât de rușinoasă, dând mâna și aplecându-se în semn de respect în fața denunțătorului său din dosarul de corupție, Tiberiu Urdăreanu.

Ipostaza a fost surprinsă de jurnaliștii de la PSNews, în curtea Înaltei Curți de Casație și Justiției, acolo unde Orban avea termen în dosarul în care, la fond, a fost achitat pentru folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Orban s-a prezentat, luni 4 decembrie 2017, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde a avut loc un nou termen în cadrul apelului declarat de DNA împotriva sentinţei de achitare dispusă la fond în cauză în care liderul liberal este acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Orban şi Urdăreanu s-au întâlnit în curtea instanței supreme, moment în care, liderul PNL, care fuma o ţigară şi bea o cafea s-a înclinat cu respect, a dat mâna cu denunțătorul său, după care au rămas la o discuție extrem de amicală.

Aceasta a fost atitudinea față de cel care l-a înregistrat ambiental şi l-a denunţat la DNA, înaintea începerii campaniei pentru alegerile de al Primăria Capitalei, motiv pentru care Orban a fost nevoit să se retragă din cursă. Nu se știe dacă lui Ludovic Orban i-a transmis că va fi achitat definitiv, dar nu poate fi ignorată nici scena de acum o săptămână, în care liderul PNL participa, la Grupul de Dialog Social, la o dezbatere pentru retragerea legilor justiției din Parlament, la care era prezentă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul DNA Marius Bulancea, dar și judecătorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, virulent oponent al modificărilor aduse acestor legi.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU