3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:51
No menu items!

Ludovic Orban: Nu sunt bani pentru creșterea alocațiilor copiilor. Proiectului inițiat de PSD ar putea fi atacat la CCR

spot_img

Creșterea alocațiilor pentru copii nu va avea loc în forma în care a fost adoptată.

Premierul a declarat că liberalii doresc o majorare a alocaţiilor copiilor, însă cu condiţia ca aceasta să fie sustenabilă, precizând că în momentul de faţă n sunt prevăzute sume de bani pentru a susţine creşterea.

Orban a declarat că Guvernul își dorește creșterea alocațiilor pentru copii, dar nu în formula cerută de PSD întrucât aceasta mări deficitul bugetar cu un procent semnificativ.

“Dublarea alocațiilor pentru copii nu are practic susținere bugetară. (…)

Alocațiile deja cresc pe anul acesta tot ca urmare a unui proiect de lege, inițiat de Robert Sighiartău, susținut de PNL, conform căruia alocațiile cresc anual cu rata inflației, astfel încât să compenseze pierderea puterii de cumpărare datorate inflației.

Nu putem să aplicăm legea așa cum este ea adoptată. Lucrurile sunt foarte simple și orice om înțelege acest lucru. Ne dorim creșterea alocațiilor, avem mai multe variante în analiză astfel încât să garantăm copiilor României că vor beneficia în timp de o creștere a alocației, dar care să fie posibil de finanțat, care să nu creeze problema pe care ne-ar crea-o. Gândiți-vă că dublarea alocațiilor așa cum a cerut PSD-ul înseamnă creșterea cheltuielilor bugetului de stat cu peste 6 miliarde, care înseamnă creșterea deficitului bugetar cu un procent semnificativ”, a declarat Ludovic Orban.

De altfel, Ludovic Orban a anunțat, luni, că PNL ia în calcul patru variante pentru sancționarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor.

“Avem patru variante posibile: fie atacarea la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă, totuși, o creștere rațională a alocațiilor de copii, care repet, de la 1 ianuarie au crescut, tot în baza proiectului depus de PNL, fie mai avem o variantă, care ar cuprinde procedura de angajare a răspunderii”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL