10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:50

UPDATE Ludovic Orban s-a răzgândit. Va merge la ședința BPN a PNL. Inițial luase în calcul să nu participe

spot_img

UPDATE: Președintele Ludovic Orban a luat decizia să participe, totuși, la ședința BPN a PNL. Inițial Orban luase în calcul să nu fie prezent, dar fiind că ședința fost organizată din scurt, iar el a fost anunțat printr-un simplu SMS, a declarat Orban marți seara. În urmă cu puțin timp, Orban a declarat că va participa la ședința Biroului Politic Național, iar dacă toate documentele de convocare sunt în regulă, atunci va prezida ședința.

”Voi participa, în mod evident voi solicita documentele de convocare, iar dacă documentele sunt în conformitate cu Statutul, atunci voi prezida această ședință.

Nu vreau să exprim public părerea mea despre această propunere (n.r. Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru al Finanțelor), o voi spune în interiorul partidului. Eu nu voi veni cu o propunere de ministru. ”, a spus Ludovic Orban.

Știre inițială 

Atmosferă este tot mai apăsătoare în Partidul Național Liberal. Președintele PNL, Ludovic Orban nu va fi prezent azi la ședința BPN a PNL anunțată aseară târziu de premierul Florin Cîțu, spun surse liberale. În ședința de azi, despre care Ludovic Orban a spus că a fost anunțat printr-un sms, urmează să fie validat ca ministru al Finanțelor, Dan Vâlceanu, un apropiat al premierului. Tabăra care îl susține pe Florin Cîțu a decis numele viitorului ministru al Finanțelor Publice peste capul lui Ludovic Orban.

BPN-ul a fost convocat de către secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, cel care a acumulat o majoritate pentru a putea face o astfel de convocare, în lipsa unui aviz din partea președintelui PNL.

Anunţul a fost făcut de premierul Florin Cîţu marţi seară, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o la Vila Lac cu mai mulţi lideri liberali care îl susţin la candidatura pentru şefia PNL.

Contactat aseară, Ludovic Orban a spus că “a primit un sms” legat de organizarea ședinței a BPN.

“Nu! Nu am convocat nimic. Am primit şi eu un sms de convocare a BNP în urmă cu un sfert de oră” a precizat Ludovic Orban. 

Cora Dumitrescu