14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 12:24

Ludovic Orban, nou atac la Klaus Iohannis:“A încălcat Constituția. E o aberație!”

spot_img

Ludovic Orban a reacționat dur după decizia liberalilor de a-l propune tot pe Florin Cîțu pentru postul de premier, spunând că este „o aberație”. Fostul președinte al PNL susține că Klaus Iohannis ar încălca, din nou, Constituția dacă îl desemnează pe Cîțu, asta după ce șeful statului a intervenit în competiția internă a unui partid politic.

“Iohannis și-a încălcat statutul constituțional, s-a coborât la a interveni în competiția internă a unui partid politic, și toată acțiunea lui Iohannis în ultimele trei luni de zile, nu a făcut altceva decât să distrugă PNL, să distrugă coeziunea, să afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale României. Acesta este adevărul, un adevăr care este văzut de un număr din ce în ce mai mare de români. Practic, Iohannis pare că nu mai are nici o legătură cu realitatea și toate acțiunile lui Iohannis sunt cu efecte egative pentru România”, a spus Orban la RFI.

Acesta susține că șeful statului ar încălca din nou Constituția dacă îl desemnează pe Florin Cîțu.

„Normal că a încălcat Constituția. Cum să vii la Congresul unui partid, să susții un candidat? Și dacă-l va desemna pe Florin Cîțu, va încălca Constituția, pentru că nu respectă o decizie a CCR. De altfel, nici nu pot să-mi imaginez că poate să ajungă chiar în situația de a încălca atât de flagrant și de evident o decizie a CCR.  Este o inepție politică să vii să-l propui pe Florin Cîțu, în condițiile în care practic cu această propunere de premier, nu există nici o șansă de a forma o majoritate parlamentară”, a precizat  Ludovic Orban.

Întrebat dacă ar trebui suspendat președintele, Orban a spus că procedura de suspendare e o procedură complicată, iar procedura de suspendare este urmată de referendumul de demitere, în termen de maxim 30 de zile. O discuție pe această temă poate avea loc după ce se vor derula toate evenimentele legate de învestirea Guvernului.

Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, de joi seara, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

                                                                                                                 Adina Silav