15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 3:20
No menu items!

Ludovic Orban, negociere diferită de Florin Cîțu cu USR PLUS

spot_img

PNL a anunțat că este dispus să negocieze cu partenerii de coaliție. Președintele partidului, Ludovic Orban, transmite că obiectivul său este acela de a susține  programul pentru investiții locale, fără a afecta coeziunea coaliției, iar din tabăra Cîțu, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, spune că negociază orice, dar cu Florin Cîțu premier.

“Am susținut încă din luna ianuarie, în mod repetat, în ședințele coaliției necesitatea adoptării PNDL 3 în cursul acestui an. Toți primarii PNL cu care am discutat realizează că o condiție esențială pentru ca acest program de investiții să fie o reușită este aceea de a avea continuitate la guvernare pentru a putea implementa noi în mod corect și eficient acest program”, a scris Orban pe Facebook.

El a precizat că este convins că se va adopta în timp util acest program, fără a provoca un conflict în coaliție.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, le-a transmis partenerilor din coaliție că este dispus și el să negocieze, dar că la Florin Cîțu nu renunță.

„Până la urmă sunt convins că vom ajunge la înțelegere cu colegii noștri, pentru că e mai importantă dezvoltarea României, decât orgoliile de moment. La Florin Cîțu nu renunțăm, dar suntem pregătiți să negociem, e normal ca dialogul să însemne negociere. Nu vreau să vă dezvălui, dar vom sta de vorbă și suntem cât se poate de disponibili să discutăm pe multe aspecte, nu și pe persoana domnului Cîțu”, a spus Rareș Bogdan.

Conform unor surse politice, la ședința PNL de vineri dimineață, alina Gorghiu și alți lideri ar fi cerut ca miniștrii USR PLUS să fie schimbați din funcție în caz că depun moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

                                                                                                               Adina Silav