9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 0:50

Ludovic Orban, mesaj pe Facebook de Ziua Marinei

spot_img

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a fost marele absent al festivităților organizate la Constanța cu ocazia Zilei Marinei. Liderul PNL a transmis un mesaj doar pe pagina personală de Facebook. 

“Sărbătorim astăzi Ziua Marinei Române, odată cu Praznicul Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Este, pentru noi toţi, un nou prilej de a ne aminti curajul şi jertfa marinarilor care au luptat în războaiele vremii şi de a cinsti devotamentul celor care slujesc sub drapelul tricolor.

Ne mândrim cu marinarii români, care îşi apără ţara în misiuni, pe mări şi oceane, departe de familiile lor, în condiţii grele. Aceştia sunt adevăraţi ambasadori ai României, apreciaţi de către partenerii noştri externi pentru seriozitatea şi profesionalismul de care dau dovadă în misiuni.

Forţele Armate Navale Române contribuie, alături de întreaga armată română, la statutul dobândit de ţara noastră, de aliat şi actor regional extrem de important în asigurarea securităţii euro-atlantice. Şi prin efortul marinarilor noştri, România a devenit un vector de securitate, iar regiunea Mării Negre o zonă de interes strategic atât pentru NATO cât şi pentru Uniunea Europeană.

La mulţi ani, marinari români! La mulţi ani, Forţele Navale Române! Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească în toate misiunile”, a scris Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook.

Raluca Dan