15 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 13:32

Ludovic Orban l-a criticat pe Florin Cîțu în ședința de partid. Premierul nu era prezent

Ludovic Orban l-a criticat pe premierul Florin Cîțu în ședința de azi a liderilor PNL, în privința poziției adoptate pentru certificatul de vaccinare, poziție contrară celei asumate de Klaus Iohannis și țara noastră, la nivel european.

„Comunicarea premierului a fost impecabilă, cu o singură excepție: că nu e de acord cu certificatul de vaccinare. Păi dacă la nivelul Uniunii se stabilește, noi dacă nu suntem de acord ne discriminăm singuri. Mereu am spus că trebuie sa urmărim revenirea la normalitate”, ar fi declarat Ludovic Orban, în timpul ședinței PNL.

Orban a mai explicat că președintele Klaus Iohannis și-a luat angajamentul ca în cazul în care Uniunea Europeană va decide introducerea certificatelor de vaccinare, care să fie utilizate în scop medical, atunci România va contribui la acest efort. Ori Florin Cîțu s-a pronunțat împotriva aplicării acestui certificat de vaccinare, pe motiv că s-ar crea o discriminare în societate, dacă nu sunt imunizați toți românii.

Președintele PNL l-a și lăudat pe Florin Cîțu, în privința anunțului făcut referitor la data preconizată pentru revenirea la normalitate, de 1 iunie.

Premierul nu a participat la ședința PNL deoarece a avut întâlnire, la Guvern, cu reprezentanții HoReCa.