17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 13:20
No menu items!

Ludovic Orban l-a avertizat pe Florin Cîțu „să înceteze orice fel de utilizare a pârghiilor guvernamentale pentru a reprima colegi care mă susţin”

spot_img

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a avertizat pe premierul Florin Cîțu că trebuie să înceteze orice fel de utilizare a pârghiilor de putere guvernamentale pentru reprimarea unor liberali care îi susţin candidatura.

Președintele PNL i-a asigurat pe cei care îl susțin pe Cîțu că din partea lui, nu vor avea de suferit după încheierea campaniei interne, dacă premierul pierde șefia partidului.

„Pentru mine, cei care îl susţin pe Florin Cîţu, (…) nimeni nu va avea de suferit de pe urma faptului că l-a susţinut pe Florin Cîţu după ce voi câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL. Dar cu o singură condiţie: să nu facă rău colegilor lor de partid care mă sprijină în această competiţie electorală. Asta este condiţia şi vă puteţi da seama de ce spun acest lucru”, a declarat Ludovic Orban.

Orban l-a comparat pe premier, care l-a revocat din funcție pe ministrul liberal Alexandru Nazare, cu liderii PSD.

„Nu cred că este normal ca membri ai PNL să fie daţi afară din funcţii, sigur, ne-am obişnuit să se întâmple lucrul ăsta când la putere este PSD, dar nu este normal să avem colegi în PNL care să fie daţi afară doar pentru că susţin candidatura mea.

Acest lucru nu este normal şi atrag atenţia că trebuie să înceteze orice fel de utilizare a pârghiilor de putere guvernamentale administrative pentru a reprima colegi care îmi susţin candidatura”, a mai spus preşedintele PNL, la Slatina, unde a participat la Comitetul de Coordonare Judeţean.

M. Nedelcu