-1.3 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 9:18
No menu items!

Ludovic Orban, infectat cu COVID: M-am îmbolnăvit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia. Solicit coaliţiei să renunţe la ideea Certificatului Verde

spot_img

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat, vineri, că a avut COVID-19, fiind diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. El a precizat că a avut o formă uşoară şi cel mai probabil a fost Omicron. Orban solicită acum coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde.

”Am fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut COVID-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu Omicron”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Liderul Forţa Dreptei precizează că nu a avut o formă gravă.

”Simptomele ( febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii) s-au manifestat timp de 2-3 zile. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturaţia de oxigen cu pulsoxiometrul”, a povestit fostul lider liberal.

Ludovic Orban anunţă că de astăzi şi-a reluat activitatea obişnuită şi că solicită coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde.

                                                                                                                   Adina Silav