10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 0:29

Ludovic Orban îi amintește lui Iohannis de când se cunosc în politică

spot_img

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că a avut o relaţie “aproape fără cusur” cu Klaus Iohannis în cei patru ani de când este preşedintele PNL, el fiind cel care l-a susținut pe președinte în ascensiunea politică.

“Sunt preşedintele PNL de patru ani. În această perioadă am avut un parteneriat cu preşedintele României care a funcţionat aproape fără cusur. Toată lumea ştie acest lucru. Împreună, în acest parteneriat, am făcut lucruri extrem de importante pentru România, atât pe plan intern, cât şi pe plan european”, a declarat Orban.

Președintele PNL a precizat că, în 2014, când și-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al PNL, a avut “de departe prima şansă”, însă s-a retras din cursă pentru a-i lăsa locul actualui preşedinte al României.

„În acel moment, la delegaţia permanentă, domnul Iohannis a participat, după ce îşi dăduse demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte, şi a cerut derogare pentru a candida la o funcţie. L-am întrebat la acea delegaţie permanentă dacă doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al PNL. După ce a răspuns că da, eu mi-am retras candidatura, explicând că preşedintele care este ales de PNL trebuie să aibă principala calitate să fie un candidat la preşedinţie care să aibă toate şansele să câştige. Noi aveam toate analizeze socologice şi ştiam că domnul Klaus Iohannis era cel mai potrivit dintre noi să fie candidat la Preşedinţia României. Pratic, m-am retras şi l-am susţin pe Klaus Iohannis să fie preşedinte PNL şi l-am susţinut şi în momentul desemnării drept candidat la Preşedinţia României, când Crin Antonescu, după ce îşi dăduse demisia, a revenit şi a vrut să candideze”, a spus Orban.

El a menționat că relaţia cu preşedintele Iohannis este mult mai veche, încă de când era ministru al Transporturilor:“În toţi anii în care am colaborat, am avut o colaborare extrem de bună şi aşa va fi şi de acum înainte”, a adăugat Orban.