12.9 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:59

Ludovic Orban: “Iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate de a fi candidat la președinția României”

spot_img

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, sâmbătă, că orice candidat la preşedinţia PNL trebuie să ia în calcul şi faptul că poate fi desemnat drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale. „Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate”, a mai susţinut Orban.

Președintele PNL a subliniat că până la alegerile prezidenţiale, partidul trebuie să se concentreze pe “îmbunătăţirea performanţei guvernamentale”. Nu este prima dată când Orban critică actualul Guvern condus de contracandidatul său, Florin Cîțu. Tot sâmbătă, el a declarat că este singurul președinte de partid care în ultimii 31 de ani “nu a numit numai dintre prieteni sau dintre cunoscuţii găştii în funcţii publice atunci când formaţiunea politică a ajuns să guverneze”.

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia conform căreia va renunţa la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor dacă va pierde alegerile interne din PNL, Orban a răspuns afirmativ, adăugând: „Dar obiectivul meu este să obţin un nou mandat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal”.

Nici Florin Cîțu nu a negat că vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Întrebat săptămâna aceasta, într-o emisiune televizată, dacă vizează o candidatură la funcţia supremă în stat, contracandidatul lui Orban, Florin Cîţu, a răspuns: „Pas cu pas”.

E. Stan