-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 7:08
No menu items!

Ludovic Orban i-a dat ordine lui Florin Cîțu la Vâlcea, județul natal al premierului

spot_img

Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban și contracandidatul său la șefia partidului, premierul Florin Cîțu, s-au aflat, vineri după-amiază, față în față la alegerile interne din județul Vâlcea, unde s-a născut Cîțu.

În discursul său, Orban  a afirmat că atunci când urci muntele, îţi trebuie suflu, “nou sau vechi”, iar atunci când ajungi pe creste să fii deschis către toată perspectiva şi mai ales “să nu uiţi niciodată de ce ai urcat”.

În plus, președintele PNL a declarat că un nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) este necesar pentru a realiza obiectivele de infrastructură de bază în comunităţile locale, în referire la afirmațiile anterioare ale lui Cîțu.

“Pentru mine, un nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL 3 – e o necesitate şi o obligaţie pentru Guvernul PNL. Un PNDL adevărat, de minim 40 de miliarde, care să se ducă spre finanţarea obiectivelor de infrastructură pentru că nicio comunitate locală nu se poate dezvolta cu adevărat dacă nu are apă, canal, gaz, asfalt, electricitate. Ce plan de dezvoltare a unei comunităţi locale poţi să pui în practică dacă nu tu nu ai infrastructura de bază? Ori pentru noi este vital să finanţăm aceste proiecte pentru realizarea infrastructurii, prin PNDL 3, prin CNI, prin PNRR, prin PNS (Planul Naţional Strategic), prin orice formă de finanţare posibilă, iar lucrul ăsta nu trebuie să se realizeze la calendele greceşti, ci noi trebuie să găsim soluţia ca proiectele să pornească căt mai repede şi noi trebuie să putem finaliza o parte dintre aceste proiecte până în 2024 ca să ne prezentăm cu fruntea sus în faţa cetăţenilor”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat încă de la debutul discursului că le vorbește celor de acasă.

„În sfârșit, vorbesc acasă. După un turneu prin România am ajuns acasă și am să vă spun o poveste pe care nu am mai spus-o, dar o știu prietenii mei apropiați. În ’90 eram în clasa a 12-a și, nu știu câți dintre dvs știți unde era sediul PNL în ’90 -pe Calea lui Traian, unde este CEC acum… O căsuță mică, cu afișe cu Radu Câmpeanu, înainte de alegeri… Și în 90, cu un grup de prieteni și cu, cei care o cunoașteți pe doamna profesoară de engleză, am fost și ne-am înscris în Partidul Național Liberal. În 90, cred că era februarie-martie, înainte de alegeri. Deci atunci a început povestea mea cu Partidul Național Liberal. După ceea am plecat din țară și am reînnoit povestea în 2016, la București”, a mai declarat Florin Cîțu.

Replica lui Orban nu s-a lăsat mult timp așteptată. El a subliniat că tot în ’90 s-a înscris în PNL, numai că el “a și rămas timp de 30 de ani lângă liberali”.

M. Nedelcu