30 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:09
No menu items!

Ludovic Orban a făcut o comparație rasistă la adresa Guvernului

spot_img

Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut, vineri, o declarație neinspirată la adresa măsurilor economice al Guvernului Tudose, folosind o comparație care ar putea atrage un val de critici din partea minorităților pentru aprecieri rasiste – „Guvernul PSD e ca țiganul care omoară calul care trage ca să-i ia potcoavele”.

Președintele PNL, Ludovic Organ, a criticat măsurile economice prevăzute în programul de guvernare actual, liderul liberal afirmând vineri, la Zalău, că implementarea acestor măsuri vor afecta puternic dezvoltarea economică a României, care ar putea intra în criză economică. „Toate măsurile fiscale introduse nu urmăresc altceva decât să lovească în moalele capului mediul de afaceri, companiile, oamenii care au spirit antreprenorial, care au inițiativă economică, oamenii care lucrează, care creează, care construiesc, oamenii care în general au performanță, oamenii care în general creează plus valoare. Tragem un semnal de alarmă extrem de serios că eventuala adoptare a acestor măsuri vor afecta dezvoltarea economică și, practic, România va intra în criză economică”, a declarat, într-o conferință de presă, Ludovic Orban, informează Agerpres.

Ludovic Orban a menționat că măsurile economice din programul de guvernare vor duce, în opinia sa, și la reduceri de venituri la personalul din administrație, în condițiile în care nu vor putea fi asigurate salariile.

Prezent la conferința de presă de vineri, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a menționat o altă măsură contestată, care prevede ca toți angajatorii să plătească pentru acei angajați care sunt cu normă parțială tot CAS-ul și toate contribuțiile la valoarea salariului minim pe economie, măsură ce ar putea afecta aproximativ 360.000 de locuri de muncă. „Asistăm la un jihad, la un război împotriva mediului de afaceri”, a comentat Robert Sighiartău, iar Ludovic Orban a completat, în același context, că „Guvernul PSD e ca țiganul care omoară calul care trage ca să-i ia potcoavele”.

Valeriu Motoc