4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:50
No menu items!

Ludovic Orban face pe lupul moralist, după ce Marcel Ciolacu a stat la restaurant cu mai multe persoane decât prevăd regulile

spot_img

Premierul Ludovic Orban i-a criticat duminică pe liderii PSD, surprinși la un restaurant din Buzău fără să respecte regulile de distanțare socială. ”Au avut o conduită iresponsabilă încă de la începutul pandemiei, bagatelizând pandemia, punând bețe în roate autorităților. Ignoră regulile de protecție sanitară”, a spus premierul într-o declarație citată de G4media.ro.

Marcel Ciolacu a fost surprins, sâmbătă seară, în restaurantul unei pensiuni din Buzău alături de 10 persoane, deşi numărul maxim permis de lege este de 6.

Polițiștii au primit o sesizare prin 112 și un echipaj a mers la fața locului. Inițial, agenții i-au amendat doi angajați ai localului care nu purtau masca, apoi verificările i-au vizat și pe cei care apăreau în fotografii. Amendă a primit și administratorul pensiunii, pentru că nu a impus respectarea regulilor.

„Au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de șase persoane la o masă. Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei.”, a explicat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române.

Președintele PSD a afirmat că Poliția Română e folosită de premier în scopuri politice și a spus, inițial, că va contesta amenda în instanță. Într-un mesaj pe Facebook, Marcel Ciolacu a revenit cu clarificări.

În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți.”, a scris liderul PSD.
 
Când premierul a petrecut de ziua sa, fără mască, cu alcool și țigări în biroul de la Guvern, Marcel Ciolacu i-a cerut lui Ludovic Orban demisia.