21 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 5:17

Ludovic Orban face mișto de războiul din coaliția de guvernare pe care el a făcut-o: “E într-o pauză de… luptă”. Ce soluție are pentru rezolvarea crizei guvernamentale

spot_img

Ludovic Orban, fostul premier care a negociat toate portofoliile partidelor care fac parte din coaliția de guvernare, a avut, marți, replici acide cu privire la ieșirea USR PLUS de la guvernare: “Coaliția de guvernare e într-o pauză de… luptă”, a spus liderul PNL, subliniind însă că imaginea României este “șifonată”.

“Acum coaliţia de guvernare este într-o pauză de… luptă. Fiecare zi care trece în care România este afectată de această criza politică produce efecte extrem de negative asupra României. În planul imaginii  externe, imaginea României este şifonată, toată lumea se întreabă ce e cu criza asta politică, investitorii se gândesc de şapte ori dacă să mai investească în România, ca să nu zic că e şi posibil să şi fugă unii, să şi plece unii dintre investitori”, a susținut Ludovic Orban.

Actualul președinte al PNL are și soluția pentru rezolvarea crizei politice din coaliție.

Refacerea coalitiei este simplă – USR PLUS, care a părăsit temporar coaliția și a exprimat o condiție peste care nu poate să treacă, pentru a reface coaliția, trebuie să îndeplinim acea condiție (…) Președintele poate rezolva criza… un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicați. Sunt convins că președintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucruri pe care eu nu pot să-i conving… Nu știu de ce nu o face… Este atributul constituțional al președintelui să intervină, dar nu după 25 septembrie, ci astăzi dacă se dorește”, a adăugat Orban.

Marilena Nedelcu