6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 6:41

Ludovic Orban face apel la populație să nu mai arunce mâncarea

spot_img

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, cu ocazia Zilei internaționale de conștientizare asupra risipei alimentare, că populația trebuie să conștientizeze importanța risipei și a făcut apel la populație să „se gândească cum anume ar trebui să procedeze pentru a avea o conduită de consum moderată”.

 

„Acum jumătate de secol și chiar mai puțin, posibilitatea unei alerte mondiale în sfera risipei de alimente ar fi părut, probabil, bizară spre absurdă. Dar iată că lucrurile se schimbă în viteză și, astăzi, mapamondul se află în situația de a constata că mâncarea devine gunoi în multe state dezvoltate, în timp ce, în zone sărace sau de conflict de pe glob, populații întregi sunt amenințate de foamete”, transmite premierul.

În opinia sa, prin marcarea unei astfel de zile, unele comportamente individuale se pot modifica. Premierul a mai amintit că România este printre ţările europene care a adoptat un cadru legislativ menit să diminueze risipa alimentară și a făcut apel la populație să „se gândească cum anume ar trebui să procedeze pentru a avea o conduită de consum moderată”.