5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 10:11

Ludovic Orban, discurs DEVASTATOR. I-a cerut demisia lui Florin Cîțu: “Președintele PNL trebuie să fie un LIDER”

spot_img

Ludovic Orban a avut un discurs devastator la adresa lui Florin Cîțu, pe care l-a acuzat că nu este un lider, că nu se face înțeles de oameni, că nu are capacitatea de a ridica partidul, ba dimpotrivă. Actualul președinte al PNL nu a ezitat nici să să critice afirmațiile lui Klaus Iohannis la Congresul PNL, care a sugerat că premierul nu are de ce să își dea demisia.

“În primul rând, un președinte PNL trebuie să fie un bun creștin, să aibă puterea să ierte, să fie empatic, să-și iubească semenii.

Suntem creștini, și trebuie să fie așa. Președintele să fie un lider, să aibă autoritatea celui care știe ce e de făcut, nu prin ordine și nu inspirând frică pentru că PNL este liber!

Un líder trebuie să aibă carismă, să știe să vorbească pe limba fiecărui om. Să aibă capacitatea de a ridica formațiunea politică.

Când decideți, trebuie să măsurați aceste calități. Să aibă bun simț, măsură de negociere, să ia decizii sub presiune”, le-a spus Ludovic Orban delegaților la Congres.

Ludovic Orban i-a îndemnat pe delegați să îl voteze pe el, deoarece el poate ține unit partidul, pe când Florin Cîțu împreună și echipa sa au făcut ca PNL să piardă 8 procente în intenția de vot și 11 procente în favorabilitate.

”Mie mi se pare evident. Noi nu mai avem de ales ca în urmă cu 3 luni între o variantă bună și una mai puțin bună. Din păcate astăzi avem de ales între o variantă relativ bună și una evident proastă, iar ei vă îndemn să votați nu cu cel care care a provocat criza, ci cu cel care are puterea să soluționeze criza și să mențină PNL la guvernare. Vă îndemn să votați nu cu acela care de 3 luni s-a dus în cap, ci cu acela care păstrează o cotă de încredere semnificativă fiind pe primul loc între liderii politici. Eu vă îndemn să-l votați pe acela care ține unit PNL, nu pe acela care a inventat o echipă care de cînd a apărut pe scena publică, PNL a pierdut 8 procente în intenția de vot și 11 procente în favorabilitate” .

Marilena Nedelcu