17.8 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022 - 15:26
No menu items!

Ludovic Orban, despre liberalii care îl susțin pe Cîțu: „N-au plecat de lângă mine, ei sunt lângă mine. Vor, nu vor, sunt lângă mine”

spot_img

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Bacău, că liderii liberali care și-au declarat susținerea pentru Florin Cîțu la șefia partidului nu au plecat de fapt de lângă el. Orban și-a prezentat și calitățile care îl recomandă pentru păstrarea funcției de președinte al partidului, spunând că încredearea pe care a câștigat-o, de-a lungul anilor, din partea colegilor de partid „nu se schimbă”.

Ludovic Orban a spus că nu poate preciza de ce o serie de colegi cu nume importante din partid, inclusiv foști miniștri din cabinetul pe care l-a condus, şi-au declarat acum susţinerea pentru contracandidatul său, Florin Cîțu, și susține că, de fapt, aceștia sunt în continuare lângă el.

Întrebaţi-i pe ei! Ei n-au plecat de lângă mine, ei sunt lângă mine. Vor, nu vor, sunt lângă mine„, a afirmat preşedintele PNL.

Întrebat care sunt atuurile pe care le are în faţa premierului Florin Cîţu, care şi-a anunţat, de asemenea, candidatura pentru şefia PNL, Orban a precizat nu îşi poate aprecia trăsăturile prin comparaţie cu un candidat.

„Sunt un om care practic şi-a petrecut aproape toată viaţa matură în PNL, pentru că am servit PNL şi interesul public în general de peste 30 de ani. Sunt un om extrem de serios, sunt un om pe care oricine se poate baza. Sunt un om care dacă a făcut o înţelegere cu cineva, face tot posibilul să respecte înţelegerea respectivă. Politica este o chestiune de încredere, încrederea se câştigă greu şi se pierde foarte uşor, ori eu am câştigat treptat, treptat, încrederea foarte multor colegi, prin felul meu de a fi, prin ceea ce am făcut. Eu dacă promit că fac ceva, marea majoritate a colegilor mei o să fie aproape siguri că voi face lucrul respectiv, pentru că nu-mi place să promit lucruri pe care nu le fac”, a mai menţionat Orban, potrivit Agerpres.

El a adăugat că are o vastă cunoaştere în tot ceea ce priveşte politica, administraţia, relaţiile internaţionale sau economia, subliniind că este un om capabil să facă lucruri importante pentru oameni.

În urmă cu o lună, premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la conducerea PNL, într-o declarație de presă ținută la sediul PNL din Capitală, alături de premier, în momentul anunțului, fiind mai mulți lideri importanți ai partidului, miniștri din Guvern sau parlamentari PNL.

E. Stan