14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:52

Ludovic Orban, audiat la DNA. Este sub control judiciar, după ce a cerut unui afacerist bani de campanie. „Îmi retrag candidatura”

spot_img

UPDATE

Ludovic Orban a ieșit după o oră și jumătate și a declarat că este inculpat pentru obținere de foloase necuvenite, pentru „fapte recente”. El a anunțat că i s-a impus măsura controlului judiciar. Totodată, el a precizat că-și retrage candidatura la Primăria Capitalei și își dă demisia din  funcția de prim-vicepreședinte al PNL, precum și din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Potrivit procurorilor, la 1 martie 2016, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016. „Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, arată procurorii DNA.


 

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Ludovic Orban, este așteptat, luni, la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat.

Anunțul privind citarea la DNA a fost făcut chiar de Ludovic Orban care a postat esajul pe Facebook, fără a preciza motivul audierii.

„Astăzi mă voi abate de la programul obişnuit, nu particip la nicio întâlnire cu alegătorii, nu particip la nicio emisiune, nu mă întâlnesc cu specialişti independenţi pentru finalizarea programului pentru bucureşteni, astăzi am aflat că trebuie să fac altceva. La ora 15:00 voi fi prezent la sediul DNA, unde am fost invitat. Aştept curios să aflu care sunt motivele pentru care am fost convocat”, a spus Orban în mesajul de pe pagina oficială de Facebook.

orban_fb

Valeriu Motoc