13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 13:26

Ludovic Orban atacă dur: “Mulți din cei care își clamează susținerea pentru Cîțu nu îl consideră capabil să conducă partidul”

spot_img

Ludovic Orban se află în Vrancea, unde au loc alegeri pentru filiala județeană a formațiunii. În timpul discursului său a lansat un atac fără precedent la adresa celor care îl susțin pe contracandidatul său, Florin Cîțu susținând că au “alte motive decât dorința de a face bine PNL”: “Mulți din cei care își clamează susținerea pentru Cîțu nu îl consideră capabil să conducă partidul”. Mai mult Ludovic Orban a vorbit pentru prima oară despre “trădare” și despre “forțe externe care încearca să captureze partidul”.

”Nu m-am așteptat ca Florin Cîțu să candideze la președinția PNL. Dimpotrivă, toate discuțiile avute cu el nu puteau să mă conducă la această discuție. Nu m-am așteptat ca oameni care au fost în conducerea PNL și au încercat să își pună cununa de lauri la fiecare victorie a PNL să spună că președintele nu a avut niciun rol, că președintele nu e bun. Eu le-am spus: dacă eu nu mai sunt bun, nici voi nu mai sunt buni. Dacă voi sunteți buni, și eu sunt bun.

Mulți din cei care își clamează susținerea pentru Cîțu nu îl consideră capabil să conducă partidul. O fac din cu totul alte motive decât din dorința de a face bine PNL. Eu cred că noi trebuie să rămânem așa cum ne-au perceput: liberalii sunt oameni de onoare. Sunt oameni de cuvânt. Liberalii sunt oameni care nu-și schimbă opiniile de la o zi la alta.”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL Ludovic Orban a transmis că nu va ceda în fața celor “care își bagă coada, de două luni, în democrația internă”.

”Le atrag atenția celor din exteriorul PNL care își bagă coada, de două luni, în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâinile la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și altora, că nu cedez. Exact ca la Mărășești, Mărăști și Oituz. Indiferent câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt. Și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru PNL, voi da bătălia pentru România! Îmi doresc un PNL liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriilor conștiințe și conform propriei evaluări și discernământ”, a mai spus Ludovic Orban.

C.D.