16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 8:03
No menu items!

Ludovic Orban, atac către Florin Cîțu: „Eu nu am numit oameni numai dintre prieteni sau dintre cunoscuţii găştii”

spot_img

Liderul PNL Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că, în opinia sa, este primul președinte al PNL din ultimii 31 de ani care nu a numit „numai dintre prieteni sau dintre cunoscuţii găştii” în funcţii publice atunci când formaţiunea politică a ajuns să guverneze. Orban i-a transmis, astfel un semnal contracandidatului său, Florin Cîțu, care l-a numit la ministerul de Finanțe pe unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, Dan Vîlceanu.

Cred că sunt primul președinte de partid care în ultimii 31 de ani, atunci când a fost în situaţia de a desemna reprezentanţi pe funcţii de demnitate publică, atunci când partidul a ajuns la guvernare, nu am numit oameni numai dintre prieteni sau dintre cunoscuţii găştii.

Eu am pus pe masa întregului partid toate funcţiile, am stabilit nişte criterii pe baza cărora am repartizat către filiale dreptul de desemnare a reprezentanţilor în funcţii de demnitate publică pentru că, la urma urmei, fiecare organizaţie a contribuit cu voturi şi are dreptul de a desemna reprezentanţi care să pună în practică politica Partidului Naţional Liberal şi mai ales să asigure buna guvernare a României”, a mai spus Orban la  Satu Mare, unde prezintă, sâmbătă, moţiunea „Forţa dreptei”.

Săptămâna care a trecut, premierul Florin Cîțu l-a numit ca ministru al Finanțelor pe Dan Vîlceanu. Președinte al filialei PNL Gorj, Vîlceanu este considerat a fi mâna dreaptă a premierului, acesta fiind și șeful campaniei interne a lui Cîțu pentru președinția partidului.

În echipa lui Cîțu sunt, de asemenea, mulți lideri pe care Orban i-a promovat în partid, de-a lungul timpului: Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Lucian Bode și mulți alții.

E. Stan