16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:22
No menu items!

Ludovic Orban ar mai fi cerut de două ori schimbarea lui Vlad Voiculescu

spot_img

Înainte de ședința coaliției de Guvernare, liberalii s-au reunit în propria ședință, pentru a pune la punct mandatul cu care vor merge la discuții. La ședința PNL a venit și Florin Cîțu, care nu a mai participat la aceste reuniuni săptămânale ale partidului, în ultima vreme. 

Concluzia la care s-a ajuns în Biroul Executiv Național al PNL a fost că Florin Cîțu va fi susținut în continuare la șefia Guvernului, mai ales că și partenerii de la UDMR s-au declarat împotriva solicitării USR-PLUS, de schimbare a premierului.

De altfel,în cadrul ședinței, Florin Cîțu le-a spus colegilor că nu va mai admite ca vreun ministru să critice guvernul și premierul, pentru că „există un singur premier” și că miniștrii nu sunt evaluați la PNL, USR PLUS sau UDMR. „Nu se poate să fim și la putere, și în opoziție”, a mai spus Cîțu, cu referire la partenerii din USR PLUS.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis și el luat că partidul i-a susținut decizia de demitere a lui Vlad Voiculescu, mai ales că s-a mai cerut schimbarea acestuia de la Ministerul Sănătății.

„Decizia este salutară. Am rugat de două ori în ședințele Coaliției să îl schimbe pe Vlad Voiculescu. A fost o catastrofă de management la ministerul Sănătății”, a mai spus Orban, potrivit unor surse politice. 

Premierul a subliniat și el că se fac verificări la minister, toate actele emise de echipa lui Vlad Voiculescu și de el urmând a fi analizate.

„Ce descoperim la Ministerul Sănătății este îngrozitor. Trebuie să verificăm cum au fost făcute bugetele, numirile”, le-ar fi transmis Cîțu colegilor din PNL.

În același timp, liberalii și premierul vor cere în ședința Coaliției celor din USR PLUS să facă o nominalizare pentru ministerul Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Referitor la o posibilă solicitare a celor din USR PLUS, privind garanții suplimentare scrise de la PNL că premierul nu va mai demite un alt ministru al partenerilor fără acordul acestora, surse guvernamentale susțin că Florin Cîțu nu este de acord și nu va semna un astfel de document.

Emanuel Stan