-1.3 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 10:02
No menu items!

Ludovic Orban anunță înființarea noului său partid: Forța Dreptei

spot_img

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat, marți, înființarea noului său partid de centru-dreapta, denumit Forța Dreptei.

Ludovic Orban a făcut anunțul la Parlament, alături de de parlamentarii care l-au urmat și au demisionat din PNL.

Noi considerăm că e o obligație democratică și mai ales morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetățenii României care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi, după ce PNL a decis să fie a cincea roată la căruța PSD. România dinamică, a meseriașilor, a profesioniștilor, a celor care au inițiativă în societate, care crează, care produc, nu mai are astăzi nicio reprezentare politică”, a afirmat Orban.

Forța Dreptei este numele provizoriu al noului partid, până la organizarea congresului partidului, a menționat Orban.

Forța Dreptei este numele moțiunii cu care Ludovic Orban a candidat pentru un nou mandat la șefia PNL, la congresul din septembrie. 

Pe 23 noiembrie, Ludovic Orban şi-a depus demisia la sediul central al PNL din Modrogan, împreună cu mai mulți parlamentari care şi-au dat, la rândul lor, demisia din partid: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

Raluca Dan